El cap de setmana del 16, 17 i 18 d’abril, diversos locals buits al centre del municipi reprendran la seva activitat després d’anys per acollir propostes artístiques, artesanals i culturals. En total, seran sis els locals comercials que reprendran l’activitat aquest cap de setmana. També obriran dos dels tallers dels mestres artesans del municipi. 

ÀUDIO: El regidor de Comerç i Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, destaca com serà el projecte

En aquesta edició seran onze els artistes i artesans que hi participaran, amb representació local i comarcal. A més el projecte suma una exposició coproduïda pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i la Fundació Pau Costa; Ramats de Foc, que també es podrà visitar en un dels locals comercials.

Els artesans i artistes participants i que s’han implicat en el projecte són: Lluís Soler Llambrich i Núria Albà Alegret, ceramistes de Senan; M. Antònia Bota Baldrich i Rosa M. Llauró Domínguez, joiera artística i artesania en paper de l’Espluga de Francolí; Valentí Martí Canudas i Enric Martí Griñó, forjadors artístics i mestres artesans de l’Espluga de Francolí; Ramon Amgó Carulla, restaurador i mestre artesà de l’Espluga de Francolí; Pau Romero Vergara, artista contemporani de l’Espluga de Francol; Anna Sínia, cistellera de la Riba i Vimbodí i Poblet; Núria Rion i Sílvia Iturria del col·lectiu d’acció artística ‘La Baridana’ de la Conca de Barberà.

També col·labora en aquesta acció la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola amb un aparador d’art i llibre, la Unió de Botiguers de l’Espluga de Francolí, amb la campanya ‘Primavera, comerços oberts’, que decorarà els aparadors dels comerços amb paraigües de colors, l’Escola Municipal de Música de l’Espluga de Francolí que realitzarà un concert dels grups de 1r i 2n nivell fonamental i dos dels seus professors, el dissenyador Flàvia Boleda amb una marca per visibilitzar la dislèxia, l’Escola de Dansa del Casal que  presentarà al Museu de la Vida Rural un videodansa solidari i l’espectacle de Always Drinking Band i l’obra d’Ada Vilaró ‘360 Grams’ al Teatre del Casal.

Totes aquestes propostes estan repartides durant el cap de setmana en diversos espais del municipi, s’habilitarà un mapa digital que permetrà guiar-se pel centre del municipi i recórrer els Espais Vius d’Art. Una eina que també recollirà la descripció i intervenció de cada espai i els actes de la programació cultural del cap de setmana. També està disponible el programa de les activitats per consultar-lo.

Una proposta per la Fira de Sant Vicenç

Aquest era un projecte pensat i dissenyat per la Fira de Sant Vicenç del passat mes de gener, però que es va veure truncada per la condició pandèmica que s’estava vivint. Ara, el consistori estudia que la proposta pugui fer el salt de només un cap de setmana als 360 dies de l’any.

ÀUDIO: El regidor de Comerç i Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, explica el canvi de dates