Les proves massives a la capital de la Conca de Barberà no han detectat una proporció de positius més alta respecte a cribratges que s’han fet en altres onades de la pandèmia. El percentatge de positivitat, amb els resultats de les dues primeres jornades, oscil·la entre el 0,3 i el 0,5% i, aparentment, es descarta una incidència més alta per la presència de la variant britànica. El cribratge a Montblanc ha acabat aquest dissabte al migdia després del pas d’unes 2.000 persones.

D’altra banda, des del CAP s’han seguit detectant nous casos dels contactes de positius. Aquesta setmana s’han confirmat una seixantena de nous contagis d’un brot que ha superat els 150 afectats i, entre d’altres, ha obligat a confinar diversos grups escolars. El risc de rebrot continua molt alt a Montblanc, al voltant dels 3.000 punts, per bé que s’ha reduït respecte a dies anteriors.

La presència de la soca britànica entre les mostres seqüenciades del brot de Montblanc convidava a pensar que el percentatge de positius asimptomàtics seria més alt a la comarca, ja que s’atribueix una capacitat de contagi superior a aquesta variant. Així, les dades que s’han obtingut fins ara s’assimilen molt a la d’altres cribratges on no hi havia presència d’aquesta altra soca del coronavirus.

Els resultats són millors dels previstos, però no es pot abaixar la guàrdia

Els resultats de les proves de les darreres dues jornades es podrien conèixer aquest dilluns o dimarts. Tot i les conclusions encara provisionals, des de Salut adverteixen que s’han de mantenir les mesures de prevenció i la prudència per evitar que el virus s’escampi més. “Ens ha de donar un missatge de tranquil·litat, però que no s’entengui malament perquè no volem un missatge d’una falsa seguretat”, ha advertit el gerent de la Regió Sanitària. De fet, aquesta setmana s’han detectat 63 nous positius de coronavirus.