L’Ajuntament de l’Espluga preveu obrir un espai de coworking abans d’acabar l’any. L’àrea estarà pensada per acollir autònoms i professionals liberals. Vol ser una resposta a l’auge del teletreball i una eina més per l’arrelament dels joves.

ÀUDIO: La regidora de Promoció Econòmica, Anna March, explica el projecte

S’ubicarà a la primera planta de l’edifici de la Cooperativa, ubicat a la plaça de l’Església. Serà la primera àrea de coworking a l’Espluga en forma de prova pilot que podria créixer si té acceptació. El govern ho va anunciar al ple en resposta a una moció presentada pel principal grup de l’oposició, Junts, que demanava que es facilités el lloguer de locals buits a autònoms. El govern s’hi va abstenir i planteja altres vies. De moment, ha encarregat el projecte tècnic per la reconversió d’aquest local que consistirà bàsicament en la reordenació dels espais i la instal·lació dels serveis bàsics.

ÀUDIO: Anna March destaca perquè s’ha apostat per aquest projecte

La seva posada en marxa està condicionada al trasllat de les oficines municipals que encara continuen a l’edifici de la Cooperativa i que s’han de reubicar a l’espai que alliberarà l’arxiu de l’Antic Hospital. El govern local vol que aquesta àrea de coworking estigui dinamitzada per Concactiva i es converteixi en una eina pel foment de l’economia local. Possiblement també es buscaran subvencions per promoure aquest nou espai.