La número vuit de Som Espluga, Anna March Farré, ja forma part oficialment del govern municipal després de la renúncia, ara fa un mes, de Laura Ruiz de Porras per motius laborals. La nova regidora ha jurat el càrrec durant el ple municipals d’aquest dijous i la seva entrada al govern comportà algunes modificacions en el cartipàs municipal, canviant diverses regidories per adaptar-se al perfil, trajectòria i formació de cada regidor i regidora.

ÀUDIO: La nova regidora de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Anna March, comenta la presa del càrrec 

Amb aquests canvis, Anna March, amb una extensa formació en el sector empresarial i administratiu, assumirà Promoció Econòmica, regidoria de la qual fins ara n’era responsable l’actual alcalde Josep M. Vidal Minguella i en la qual la nova regidora ha dit que serà un dels primers punts a treballar-hi, en una situació com l’actual, en què creix el repoblament rural. 

ÀUDIO: Anna March explica els primers actes que es volen realitzar en la regidoria de Promoció Econòmica

Anna March també assumirà  dues de les regidories que fins ara depenien de Laura Ruiz de Porras, Hisenda i  Personal, aquesta última passant-se a denominar Règim Intern. A més, serà tercera tinent d’alcaldia i, per tant, formarà part de la Junta de Govern. La fins ara tercera tinent, Laura Poblet Badia, passarà a ser segona tinent i també  assumirà la regidoria de Transparència, que fins ara depenia d’Anna Garcia Gené. 

En relació amb les altres dues regidories que havien estat responsabilitat de Ruiz de Porras, Acció Social i Salut, seran assumides per la regidora d’Educació i Participació, Anna Garcia Gené, i per la primera tinent  d’alcalde i regidora d’Igualtat, Ciutadania i Esports, Aida Morgades Agüera, respectivament.

ÀUDIO: L’alcalde del municipi, Josep Maria Vidal, descriu perquè s’han realitzat els diversos canvis de cartipàs 

El cartipàs de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, modificat

Amb els canvis esmentats, el cartipàs quedaria de la següent manera:

  • Josep Maria Vidal Minguella: alcalde i regidor de Territori, Urbanisme, Mobilitat i  Habitatge. 
  • Aida Morgades Agüera: primera tinent d’alcaldia i regidora d’Igualtat, Ciutadania,  Esports i Salut. 
  • Enric Mercadé Pàmies: regidor de Cultura i Festes, Comerç i TIC. 
  • Anna Garcia Gené: regidora d’Educació, Participació Ciutadana i Acció Social.
  • Xavier Rosell Cabrol: regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Medi Ambient i Serveis  Municipals.  
  • Laura Poblet Badia: segona tinent d’alcaldia i regidora de Turisme, Comunicació i Transparència.  
  • Anna March Farré: tercera tinent d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica,  Hisenda i Règim Intern.