Tres dotacions dels Bombers de la Generalitat han continuat vigilant durant aquest dimecres que no hi hagués cap represa a l’incendi de la Serra de Vilobí als termes municipals de l’Espluga, Senan i Fulleda. El foc que es va originar el diumenge al migdia i es va desenvolupar cap a una zona d’accés difícil empès pel vent encara no està extingit.

De fet durant aquest dimecres, tres dies després que s’originés, hi ha hagut una represa que ja ha quedat totalment apagada. Els Bombers continuaran fent guàrdia durant la nit i s’asseguraran a donar-lo per extingit. En aquests moments l’incendi forestal es troba en la fase de controlat en què l’incendi ja no es propaga lliurement tot i que encara té punts calents.

Finalment, el total d’hectàrees afectades augmenta fins a 42. Es calcula que s’han cremat 34,94 hectàrees pertanyents al terme de l’Espluga de Francolí, 5,89 hectàrees que formen part del terme municipal de Fulleda i 0,61 hectàrees cremades del terme de Senan. Per usos del sòl l’afectació és de 36,33 hectàrees corresponents a terreny forestal arbrat i 2,65 hectàrees de matollar. També ha cremat 1,85 hectàrees de terreny agrícola de conreus i 0,65 hectàrees de pastures.

Segons han informat els Agents Rurals, l’origen exacte de l’incendi encara es desconeix, tot i que es pot confirmar que es tracta d’una crema agrària descontrolada. Ara treballen per conèixer si la crema complia les normatives i havia sigut avisada amb anterioritat.