Aquest dimecres a la tarda ha començat el cribratge poblacional a Montblanc per detectar possibles casos asimptomàtics del brot que afecta a més de 150 persones. Prop de 600 persones ja han participat en la primera tarda. Fins divendres, estan cridades al pavelló del Casal un total de 6.300 persones majors de 16 anys. Per participar-hi cal portar el DNI i la targeta sanitària. Hi podran anar residents a Montblanc o persones vinculades familiarment o laboralment amb la vila.

Més de 150 positius

Actualment hi ha detectats 158 casos, 14 dels quals s’han detectat entre dimarts i dimecres. Des del 16 de febrer es porten realitzades més de 1.000 proves PCR i 50 testos ràpids. Segons Salut, el ràpid increment de casos es podria deure a la incidència de la variant britànica, que és més contagiosa.

El cribratge a la vila té un doble objectiu. Per una banda, detectar els casos asimptomàtics i prendre mesures i, per altra banda, saber la incidència exacta de la soca britànica.

ÀUDIO: Ramon Descarrega, gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, explica el cribratge

L’Ajuntament demana a la gent gran autoconfinar-se

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu ha demanat a la població responsabilitat, limitar els contactes socials i que la gent gran es quedi a casa. Considera que així també es contribuirà a frenar la propagació del virus. També ha demanat als turistes que no vinguin a Montblanc per Setmana Santa.

Des de la regió sanitària expliquen que, per ara, no plantegen mesures extraordinàries, ja que asseguren tenir la traçabilitat del virus lligada. Descarrega també insisteix en el fet que ens hem d’acostumar a viure amb el virus i recomana seguir les mesures del PROCICAT: distància, mans, mascareta i ventilació.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, demana responsabilitat i prevenció

El cribratge ha començat avui dimecres de les 15.00 a les 19.00h , el dijous es realitzarà al matí, de les 9.00 a 13.00h, i el divendres es realitzarà a la tarda, també de les 15.00 a les 19.00h. Si hi ha la necessitat i la quantitat de gent requerida es podria allargar fins dissabte al matí.