El cribratge poblacional que Salut realitzarà a Montblanc donades les darreres dades i la situació epidemiològica del municipi s’iniciarà demà dimecres, 24 de març i continuarà dijous al matí i divendres a la tarda i es plantejarà si s’allargarà també al dissabte en funció de la participació.


Al cribratge estan cridades prop de 6.300 persones majors de 16 anys de la capital de la Conca de Barberà. El pavelló del Casal Montblanquí serà l’espai on es realitzaran les proves diagnòstiques adients.

El dimecres es realitzaran a la tarda, de les 15.00 a les 19.00 hores; el dijous es realitzarà al matí, de les 9.00 a les 13.00 hores i el divendres es realitzarà a la tarda, de les 15.00 a les 19.00 hores. Segons les dades d’assistència es podria allargar el cribratge durant el dissabte.

Des del 16 de febrer, a la població de Montblanc s’han detectat 144 casos positius de coronavirus. Els 144 casos, segons els Serveis de Vigilància Epidemiològica de la Regió Sanitària Camp de Tarragona serien fruit d’una agrupació que té diversos brots en diferents bombolles, algunes d’elles relacionades entre si.

Així mateix hi ha grups escolars tant de l’Escola les Muralles com de l’Institut Martí l’Humà on s’estan aplicant els protocols específics de quarantena, cribratges i seguiment de casos en aquestes situacions