Plaça Major de Montblanc durant aquest diumenge (Imatge: Cedida)

Montblanc viu el pitjor moment des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19. El brot detectat fa unes setmanes s’ha complicat i ja suma 128 casos positius des del dia 10 de març. D’aquests, només 41 s’han detectat aquest cap de setmana, per la qual cosa s’espera que els casos augmentin en els propers dies. 

La situació preocupa a l’àrea bàsica de salut de Montblanc, on ja han reforçat el servei d’infermeria per poder atendre tots els casos. Demanen extremar les precaucions. La directora de l’ABS de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, demana “tornar al punt de partida” i extremar les precaucions. És per això que aquest cap de setmana van decidir emetre un comunicat per explicar la complicada situació.

ÀUDIO: La directora de l’ABS de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, demana “tornar al punt de partida”

L’Ajuntament de Montblanc ja ha pres mesures, com tancar parcs infantils i centres esportius municipals, i suspendre totes les activitats previstes fins al proper 28 de març. El consistori demana al Departament de Salut que actui per evitar més contagis. L’alcalde, Josep Andreu, ha explicat que “estem pendents de poder-nos reunir amb el Departament de Salut per conèixer quines mesures s’han de decretar. Si ells diuen que s’han de confinar Montblanc, nosaltres acatarem el que digui la Generalitat”.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, demana al Departament de Salut que actui per evitar més contagis.

I amb els índex de rebrot disparats, aquest cap de setmana de desconfinament comarcal la plaça Major de Montblanc s’ha omplert, amb totes les terrasses plenes i algunes taules amb poca distància entre elles. Si bé la gran part de casos s’han detectat en reunions familiars, el consistori alerta que aquesta imatges no es pot tornar a repetir i durant el cap de setmana es reforçarà la vigilància perquè es compleixen les distàncies entre taules. Ho ha dit l’alcalde, que ha assegurat que “la competència d’ocupació de via pública és nostra, i lo d’aquest cap de setmana no es pot repetir”.

ÀUDIO: Andreu alerta que imatges com la del cap de setmana no es poden tornar a repetir

El brot de Covid, amb la majoria de casos lleus i alguna hospitalització, ha afectat sobretot als centre educatius. A l’institut Martí l’Humà de Montblanc ja hi ha 9 classes confinades, uns 180 alumnes, del total de 26 aules del centre. A l’escola Les Muralles, d’altra banda, ja hi ha 4 classes tancades. 

Parcs tancats a Montblanc (Imatge: Ràdio Montblanc)