L’incendi a la Serra de Vilobí al terme municipal de l’Espluga de Francolí continua actiu, però amb poca activitat. Bombers de la Generalitat hi treballa actualment amb 19 dotacions terrestres i tres d’aèries per controlar tots els punts calents al llarg d’aquest dilluns i poder donar l’incendi per controlat. El vent està sent el problema més gran per poder confirmar amb seguretat que la situació sigui estable.

ÀUDIO: El subinspector de Bombers, Toni Gómez, explica la situació de l’incendi

Una crema de restes vegetals, origen de l’incendi

Fins al moment, el total d’hectàrees afectades augmenta fins a 42, principalment al terme municipal de l’Espluga de Francolí, per bé que també ha afectat el de Senan i Fulleda. Segons han informat els Agents Rurals, l’origen exacte de l’incendi encara es desconeix, tot i que es pot confirmar que es tracta d’una crema agrària descontrolada. Ara treballen per conèixer si la crema complia les normatives i havia sigut avisada amb anterioritat.

Ara, que la zona ja està estabilitzada, es treballa refrescant el terreny per assegurar que no hi ha un nou punt de rebrot. La zona del Cap de la Serra i Puig Coniller, a la serra de Vilobí a estat la més afectada per l’incendi a causa de les condicions de vent i a l’estat sec de la vegetació.

Des de Bombers reclamen precaució a la ciutadania, ja que incendis com aquests no són típics només de la temporada d’estiu i s’estan desestacionalitzant cada vegada més, per això és necessari complir sempre amb totes les mesures per evitar que boscos i zones rurals pateixin aquest tipus d’incidents.