L’Ajuntament de Montblanc s’ha reunit aquest diumenge per prendre diverses mesures davant l’augment de casos de Covid-19 a Montblanc. Entre les mesures, el consistori ha decidit tancar equipaments esportius i parcs infantils i suspendre qualsevol activitat organitzada en equipaments municipals. Aquest és el comunicat de l’Ajuntament de Montblanc:

Comunicat de l’Ajuntament de Montblanc
Aquesta última setmana el nombre de casos de Covid-19 a Montblanc han augmentat de forma exponencial. En aquests darrers dies s’han detectat 61 nous casos positius de veïns de la vila, elevant l’índex de risc fins a més de 3000 punts, una situació que no s’havia produït en cap moment de la pandèmia. És possible que el nombre de contagis augmenti en els pròxims dies arran de les proves als contactes estrets dels positius i dels cribratges als centres educatius.

Ara mateix els centres escolars de Montblanc tenen el nombre més gran de grups d’alumnes confinats des de l’inici de la pandèmia. L’Institut Martí l’Humà és el centre més afectat amb 7 grups confinats, però el total al municipi és de 10 grups confinats per haver detectat positius a l’aula.

Per aquests motius, l’Ajuntament de Montblanc ha decidit prendre les següents mesures que seran d’aplicació a partir de dilluns 22 de març fins al diumenge 28 de març. Les mesures es revisaran, prorrogaran o modificaran segons l’evolució de la situació i les indicacions de les institucions superiors:

– Tancament dels equipaments esportius municipals.

– Tancament dels parcs infantils.

– Suspenció dels actes organitzats en equipaments municipals

– Reforç de la vigilancia a la via pública del compliment de les mesures del PROCICAT, especialment en terrasses i espais amb acumulació de gent.

L’Ajuntament està en contacte permanent amb els professionals dels serveis sanitaris de l’ABS de Montblanc i els departaments de Salut i Educació de la Generalitat de Catalunya per seguir l’evolució dels casos de COVID-19 i prendre les desicions necessaries segons l’evolució dels pròxims dies.

Des de l’Ajuntament de Montblanc demanem a la ciutadania que redueixi els contactes el màxim possible durant els pròxims dies i que es prioritzin les activitats a l’exterior sempre que sigui possible per reduir la transmissió de la COVID-19 i fer caure el nombre de positius.

Cal recordar també que la millor forma d’evitar els contagis és portar sempre mascareta, mantenir les distàncies, una bona higiene de mans i ventilar tant com sigui possible els espais tancats.

Esperem que el ritme de vacunació a la comarca s’acceleri al més aviat possible, ja que serà la forma d’anar posant fi a aquesta pandèmia. Avui dia, a la Conca de Barberà, 1.780 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna (un 8,85% de la població) i d’aquestes, 898 ja han rebut les dues dosis necessàries (un 4,46% de la població de la comarca).