Aquest cap de setmana ha sigut el primer en gairebé 5 mesos sense confinament comarcal, i això ha fet que molta gent hagi decidit aprofitar per desplaçar-se pel conjunt de Catalunya, sobretot a la platja, parcs naturals o pistes d’esquí.

La Conca de Barberà no ha quedat al marge i durant aquest cap de setmana s’ha tornat a veure gran afluència de persones pel Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, sobretot a la zona de la Vall de Castellfollit que ha arribat gairebé el 100% d’ocupació amb els pàrquings. Els Mossos d’Esquadra controlaven els accessos durant aquest diumenge per no saturar els pàrquings, tot i això, i segons ha pogut saber l’EFMR, no ha calgut tancar l’accés a la vall tot i que en algun moment s’ha arribat al 90%.

Els Mossos controlant l’accés a la Vall de Castellfollit. (Imatge: EFMR.cat)

Aquest primer cap de setmana sense restriccions de mobilitat també ha donat oxigen al sector turístic i al món de la restauració. La majoria d’establiments del país ja han començat a rebre una allau de reserves, també de cara a Setmana Santa. Per exemple, l’Hostal del Senglar durant aquest cap de setmana ja tenia els primers clients i de cara a Setmana Santa ja ha penjat el cartell de complert.

Pàrquing de la Roca de l’Abella aquest diumenge (Imatge: EFMR)