El brot de Covid-19 detectat a Montblanc la darrera setmana ja suma 61 positius, i l’índex de rebrot està molt alt, per sobre dels 3.000 punts. La rt està als 3.58 punts. El brot ha afectat també a l’Institut Martí l’Humà, amb sis classes confinades i més de 200 alumnes i professors confinats. També ha afectat a diverses classes de l’escola Les Muralles.

L’àrea bàsica de salut de Montblanc ha emès aquest diumenge un comunicat alertant de la greu situació que presenten les dades de Montblanc. Al comunicat asseguren que “està oferint les pitjors dades epidemiològiques comarcals del darrer any, des de que va començar la pandèmia”. El CAP fa una crida a la responsabilitat i a la solidaritat i demana “tornar al règim de vida d’abans del darrer aixecament de les restriccions, vigents des d’aquesta setmana”.

Així des del CAP es recomana evitar el contacte amb persones de fora de la Conca de Barberà i que es retringeixi al màxim la vida social. Es demana evitar festes, trobades i àpats familiars i també aglomeracions i llocs molt concorreguts. Es demana també evitar estades llargues en llocs tancats i prioritzar les activitats a l’aire lliure.