L’institut Martí l’Humà de Montblanc acollirà el curs vinent el primer cicle formatiu de grau superior de la Conca de Barberà. Serà un cicle d’energies renovables, el sisè d’aquest tipus que s’ofereix a tot Catalunya, que arrencarà a Montblanc al mes de setembre, pel curs 2021-2022.

Ho ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, que aquest divendres ha visitat l’Institut Martí l’Humà. Després d’una reunió de treball amb l’equip directiu i l’Ajuntament de Montblanc, s’ha presentat el cicle superior, que es farà a l’institut en col·laboració amb Concactiva i l’Agència Comarcal de l’Energia.

ÀUDIO: El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha destacat la importància que sigui el primer cicle superior de la comarca

Fa anys que la Conca de Barberà reclama un cicle superior i formació específica per donar sortides professionals als joves de la comarca. El conseller ha assegurat que aquest no serà el primer cicle de grau superior que aculli la Conca de Barberà. L’objectiu serà lligar-los a les necessitats professionals de la comarca.

ÀUDIO: Josep Bargalló confirma que no serà l’únic cicle superior de la comarca

En aquest sentit, el conseller no ha descartat que es pugui implantar un cicle superior relacionat amb la indústria alimentària. En aquest sentit, l’institut Martí l’Humà, també amb Concactiva, ja ofereix un cicle formatiu de grau mitjà d’indústria alimentària, que dóna resposta a les necessitats de personal format d’Europastry, l’empresa alimentària situada a Sarral.