L’Associació ONG Imaginari Kiko Mistu ha elegit Santa Coloma de Queralt per crear la primera llar-escola per a joves sols d’entre 18 i 25 anys. Actualment, s’està adaptant l’espai, cedit com a lloguer social per l’Ajuntament local, perquè un grup reduït de joves que es trobin sols puguin conviure i integrar-se social, cultural i laboralment.

Una acció que se centrarà, en un principi, en joves immigrants no acompanyats, però es vol convertir en una porta oberta a tots els joves sense llar que s’hi vulguin acollir, sigui quina sigui la seva nacionalitat.

ÀUDIO: L’impulsor del projecte, Kiko Mistu, explica l’abast del projecte

L’equip de l’Associació Imaginari Kiko Mistu treballant en l’adaptació del pis de Santa Coloma de Queralt (Imatge: Escola de Vida)

Una reforma completa del pis per adaptar-lo a les noves necessitats

Actualment, els primers joves que formaran part del projecte i els seus impulsors ja es troben preparant el pis i realitzant-hi reformes. La llar, pensada per 5 nois, que aniran variant, estarà equipada amb habitacions i escriptoris així com sales comunes i aules d’estudi per facilitar la seva funció d’escola. Els mobles es faran a mida i és necessària calefacció, una cuina completa, reformar el bany, electricitat, gas i aigua, pel qual encara queda per cobrir un pressupost superior a 6.000 euros.

ÀUDIO: L’impulsor del projecte, Amai Vecino, destaca que el finançament del projecte és privat

L’ONG impulsora del projecte ha decidit finançar-lo de forma privada i sense ajuda d’institucions públiques, per això s’han organitzat diferents mètodes amb els quals s’anima la població a participar-hi: Realitzar una donació única, fer-se soci amb una aportació mensual, donar un euro mensual fent-se ‘Teamer’, convertir-se en voluntari o demanant els serveis que realitza la Cooperativa de Treball i Valors amb la qual es pagaria el projecte. Totes les opcions es poden trobar al web de l’associació.