La suspensió temporal de la vacuna d’AstraZeneca a tot l’estat ha comportat la paralització de 127.000 dosis que s’havien d’administrar a tota Catalunya aquesta setmana. Dins d’aquesta afectació també es troba la Conca de Barberà on s’ha hagut de paralitzar la vacunació, ja que únicament es comptava amb les vacunes d’aquesta companyia per administrar aquests dies.

La directora de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, confirma que la suspensió d’aquesta vacunació significa un endarreriment encara més greu per aconseguir la immunitat a la comarca. Després de només un dia d’administrar-la, ha sigut necessari cancel·lar totes les cites de persones que s’havien de posar el vaccí. Una situació que s’espera que duri almenys dues setmanes i encara més, si no es recupera la vacunació amb normalitat.

ÀUDIO: La directora de l’Equip d’Atenció Primària de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, explica que ha significat la suspensió temporal d’aquesta vacuna

Algunes de les vacunes que s’han distribuït a la Conca de Barbera (Imatge: Laura Ruiz de Porras)

La vacunació a la Conca de Barberà ja havia patit diversos obstacles que han fet retardar i canviar l’agenda de vacunació. Des de l’inici de la campanya s’han administrat menys vacunes de les programades, ja que se n’han distribuït menys de les demanades per la comarca. Per aquest motiu, els cuidadors de persones dependents no han sigut vacunats encara a l’espera de la decisió sobre AstraZeneca i l’acceptació de noves vacunes com la de Jonson & Jonson, que demana una única dosi.

ÀUDIO: Laura Ruiz de Porras explica els primers mesos de vacunació a la Conca de Barberà