L’Ajuntament de Rocafort de Queralt vol impulsar la promoció d’habitatges per a joves en règim de cooperativa. Per poder realitzar aquesta acció el consistori compta amb l’antic consultori municipal que el vol convertir en habitatges cooperatius. El despoblament i l’envelliment de la població són els principals factors que han fet que l’Ajuntament de Rocafort de Queralt aposti per aquest model d’habitatge.

Tot i l’evidència de l’ajuntament el projecte està condicionat per una subvenció de la Generalitat en la qual s’hi ha presentat el municipi de la Conca de Barberà. Per tal de poder finançar el projecte el consistori s’ha adherit a una subvenció de la Generalitat de Catalunya, que ascendeix a 200.000 euros, on es triaran 20 projectes pilot d’arreu de Catalunya.

ÀUDIO: Marc Roca, alcalde de Rocafort de Queralt, explica que els joves de la comarca necessitin habitatges dignes

ÀUDIO: Roca parla sobre la sensibilitat dels joves de Rocafort

Edifici de l’antic consultori de Rocafort de Queralt per la part de darrera on es vol destinar a l’habitatge cooperatiu. Imatge: Pep Morató

L’Ajuntament, de moment, ha projectat l’edifici de l’antic consultori amb 6 apartaments per a joves i una zona destinada a les entitats del municipi. «A la planta de baix es preveu que sigui una zona del poble, que serveixen per socialitzar el jovent i les entitats.», remarcava Marc Roca. Aquest immoble es troba al número 17 de l’avinguda Catalunya.

En aquest sentit l’alcalde del municipi espera que la Generalitat els hi coincideixi la subvenció, segons ha explicat a l’EFMR «Crec sincerament que estem fent una gran proposta i que a més pot ser un model per altres municipis que s’hi vulguin afegir, Rocafort ja té vocació de fer models d’aquests tipus

ÀUDIO: Marc Roca creu que aquesta proposta pot ser un model per altres municipis.

En la mateixa línia i en el mateix projecte l’Ajuntament de Rocafort de Queralt també preveu construir 6 habitatges en un terreny proper a l’antic consultori. Aquests habitatges no estan enfocats per a joves sinó que per famílies, alguns pisos serien de lloguer social i la resta amb cessió d’ús.

ÀUDIO: L’alcalde parla sobre aquests 6 habitatges familiars