Les dades del coronavirus segueixen donant motius per l’esperança. Quasi un any després que es detectés el primer cas a la Conca de Barberà, el 16 de març de 2020, la comarca mostra una situació de control que ha fet que, per primera vegada des del mes de setembre, se situï per sota del risc moderat de rebrot.

Amb dades del Departament de Salut d’aquest dissabte, el risc de rebrot a la Conca és de 25 punts (baix), una situació que no es donava des de l’última setmana del mes de setembre. A més a més, tots els altres indicadors també són molt favorables. L’índex de reproducció està molt per sota de l’1 (0,13 actualment) i la taxa de positivitat es troba en els nivells més baixos en molt de temps (3,72%). L’última setmana s’han detectat només 3 casos a tota la comarca. Tot i això, encara i continuen havent 6 persones de la comarca hospitalitzades. A més a més, explicar que fins ara han rebut la primera dosi un total de 1.759 persones, i la segona, 718 persones.

Superada la tercera onada, la més forta a la comarca

Després d’una segona onada que va tenir el seu pic el 27 d’octubre (1.097 punts), la incidència va anar baixant a la Conca de Barberà fins a marcar el seu punt més baix el 26 de novembre (57 punts). Tot i això, mai va arribar a baixar dels 30 punts, que és quan el risc de rebrot deixa de ser moderat. La tercera onada va ser la més forta a la comarca, arribant a un pic de 1.778 punts el dia 30 de desembre. Des d’aleshores, la baixada ha estat constant, però amb alts i baixos, destacant un pic al 27 de febrer que va arribar als 694 punts.