Arriba a Montblanc la segona edició del certamen literari ‘Vila de Montblanc’, organitzat per l’Associació literària l’Escarritx i l’Ajuntament de Montblanc. Com l’any passat enguany el certamen també obrirà la Festa Major de Montblanc, que se celebrarà el dia 3 de setembre.

Aquest any les obres s’entregaran en format electrònic, per facilitar l’entrega i també la distribució al jurat per poder valorar les diferents peces, que seran anònimes. Les temàtiques seran les mateixes: poesia i narrativa. Amb el premi ‘Portal de Bové»’de narrativa valorat en 5.000 euros i ‘Pont Vell’ de poesia valorat en 2.000 euros.

ÀUDIO: Des de l’Escarritx, Enriqueta Moix explica el canvi de format

El jurat estarà format per 5 persones en cada temàtica relacionades amb el món de l’escriptura i representants de l’editorial Pagès, encarregats d’editar el llibre. Pel que fa al jurat de narrativa seran Llorenç Capdevila, guanyador de l’edició anterior; Un representant de l’editorial Pagès, els quals editaran l’obra guanyadora; Maria Carme Roca, escriptora de novel·la històrica i juvenil; Coia Valls, escriptora; Martí Gironell, periodista i escriptor; a més, de l’Enriqueta Moix, de l’Escarritx, la qual no tindrà vot, però ajudarà amb la coordinació del jurat.

Pel que fa a poesia, el jurat estarà format per Pep Civit, guanyador de l’edició anterior; Un representant de l’editorial Pagès; Jordi Gavina, poeta; Carme López, presidenta de l’Associació d’escriptors de la província de Tarragona; i Pau Civit, membre de l’Escarritx, sense vot, però amb tasques de coordinació.

Pel que fa a l’entrega de les obres s’hauran d’enviar al correu certamen.escarritx@gmail.com. A l’assumpte hi hauran de posar el nom del premi pel qual es presenten i al cos, el títol de l’obra i el pseudònim de l’autor. En aquest correu adjuntaran dos PDF, un amb la peça i l’altre amb la plica on hi haurà el nom real de l’autor. Les obres es podran entregar fins al dia 30 de juny, i a final d’agost ja es sabrà el guanyador per poder realitzar la gala el dia 3 de setembre.