L’Arquebisbat descarta construir un hotel al Monestir de la Serra de Montblanc. Era una de les opcions que hi havia sobre la taula, però que l’arquebisbe Joan Planelles ja ha descartat. Ara s’està estudiant quin ús es donarà a l’edifici, però una de les opcions és convertir-lo en una casa d’espiritualitat. Seria com una hostatgeria per acollir famílies o persones vinculades amb l’església que hi vulguin passar uns dies.

La parròquia de Santa Maria de Montblanc assegura que, després de l’esfondrament d’una part del sostre d’una de les ales del monestir, la voluntat de l’Arquebisbat és conservar l’edifici i poder arreglar aquesta teulada que ha caigut. D’entrada, s’analitzarà l’estat de la resta de les teulades i s’arreglarà la que s’ha esfondrat, tot plegat mentre s’estudia quin ús es dona a l’edifici.

ÀUDIO: El plebà de Montblanc, Simó Gras, explica la voluntat de l’arquebisbat

El Monestir de la Serra de Montblanc està deshabitat des del 2017, quan el Seminari del Poble de Déu va abandonar l’edifici un cop el Vaticà va dissoldre l’entitat. Quan encara estava habitat s’havien començat obres a una ala del monestir que ja estan gairebé acabades, precisament a la part on ha caigut el sostre. Des de llavors, al monestir no hi viu ningú i només s’utilitza el Santuari de la Serra per les celebracions litúrgiques.

En el seu moment, l’Arquebisbat de Tarragona havia parlat de fer-hi un hotel o una hostatgeria, i fins i tot es va anunciar l’empresa que gestionaria l’edifici. Aquell projecte de rehabilitació i conversió de l’immoble tenia un cost de 650.000 euros.