L’entitat sense ànims de lucre ha repartit durant la tarda d’aquest dijous 440 litres d’aigua per a les famílies que habitualment fan ús del servei de Càritas per la seva situació de vulnerabilitat. En concret, cada família ha recollit entre 10 i 20 litres d’aigua, segons els seus membres, per ús de boca, és a dir tant per beure com per cuinar.

ÀUDIO: La presidenta de Càritas l’Espluga, Roser Gili, explica l’acció de l’entitat

Una acció que s’ha realitzat conjuntament amb l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, que ha donat 240 litres, i l’empresa espluguina Carbòniques Franquès, que ha donat 200 litres.

Càritas ha repartit garrafes d’aigua a totes les famílies vulnerables que s’hi han apropat. Ara, resten a l’espera de conèixer els resultats de les últimes analítiques i, per tant, si es podrà recuperar la normalitat al municipi o serà necessari impulsar noves accions com aquestes per abastir a la població d’aigua embotellada.

Recordem que el municipi es troba en aquesta situació des del passat dimarts, quan l’Ajuntament va informar que es prohibia l’ús del consum d’aigua de boca després d’haver-se detectat un nivell anormal de mercuri en les analítiques ordinaries que es realitzen periòdicament.