Els resultats de les noves mostres preses per l’empresa que va realitzar les primeres analítiques sortiran a la llum en menys de 24 hores. L’Ajuntament de l’Espluga espera poder disposar d’aquestes dades a partir del dijous, moment en què es valorarà el següent pas depenent dels resultats

El municipi porta un dia sense poder consumir aigua de boca després de detectar-se un alt nivell de mercuri en els mostrejos ordinaris. Ara i a l’espera dels primers resultats, l’Ajuntament ha encarregat un nou estudi a una empresa externa per poder contrastar les dades i confirmar que no es tracta d’un error.

Ambdues empreses s’han desplaçat aquests dies fins a l’Espluga per agafar mostrejos de diversos dipòsits i pous que abasteixen d’aigua al municipi. Les mostres extretes corresponen en els dos casos als mateixos punts d’extracció per comprovar si és un problema puntual o afecta a tota la població per igual.

ÀUDIO: L’alcalde de l’espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, puntualitza la importància dels resultats per continuar el procès

Si els resultats mostren que la problemàtica només afecta a un pou o dipòsit concret de la desena amb la qual s’abasteix la població, s’aïllarà el punt afectat i l’abastiment recuperarà la normalitat. En cas contraria les mesures del consistori es poden allargar dies.