El Consell Comarcal de la Conca de Barberà s’ha sumat al Manifest de la revista ‘Descobrir Catalunya’ en el qual es demana un  canvi urgent de model turístic aprofitant els aprenentatges que ha deixat la pandèmia. Un projecte que es va fer públic el setembre de 2020 i al qual se suma la comarca després d’aprovar-ho en ple comarcal.

El Manifest ja compta amb gairebé 2.000 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses.

ÀUDIO: La tècnica del Servei de Turisme del Consell Comarcal, Mireia Bonet, expressa la importància d’apostar per aquest model

Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme. 

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà se suma a  altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals del Priorat, el Bages, l’Alt Urgell, i l’Anoia, entre d’altres.