El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha posat en marxa la campanya ‘És cosa de tothom; si no, ens plantem’. L’objectiu és reforçar la campanya de l’Institut Català de les Dones, que enguany té com a lema ‘Dones i homes, corresponsables!’.

La idea de la campanya, amb dos cartells dissenyats per la montblanquina Jordina Moix, és posar de manifest la necessitat que homes i dones siguin corresponsables de les tasques del dia a dia, una situació que encara avui no és dona a totes les llars i que amb la pandèmia i el confinament s’ha agreujat.

ÀUDIO: La consellera comarcal d’Igualtat, Aida Morgades, destaca l’objectiu de la campanya

De fet, durant els mesos de confinament, van augmentar les consultes al SIAD i la necessitat de suport psicològic. De fet, les institucions alerten del risc de patir un retrocés en la lluita dels drets per les dones a causa de la pandèmia, i durant tot aquest any reforçaran el missatge de la corresponsabilitat entre homes i dones com a eina per sortir d’aquesta situació.

ÀUDIO: La coordinadora del SIAD Conca, Laura Anglès, destaca les xifres de l’ens aquest 2020

També ho ha posat de manifest la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Ekaterina Katcheff, que ha assegurat que “hi ha el risc que algunes de les fites aconseguides ara tinguin un retrocés, per la situació de pandèmia. Ha suposat un fre a aquests avenços”.

ÀUDIO: La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Ekaterina Katcheff, posa èmfasi en la situació actual

Un 8M d’activitats en línia

El SIAD ha organitzat, com cada any, diverses activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones, enguany amb xerrades online amb temàtiques diverses. La primera xerrada tindrà lloc aquest 8 de març i tractarà sobre la invisibilització de les cures, que durant la pandèmia s’ha fet encara més evident.