Durant aquest diumenge al vespre, Montblanc va acollir una nova edició de Figània. En un any marcat per les mesures de seguretat i les mascaretes, una seixantena de dones es van passejar pels carrers de la ciutat amb una torxa encesa sota el lema ‘Mantenim la flama encesa’.

L’acte, organitzat per l”Ateneu Popular l’Empelt’, es va iniciar a les set de la tarda a la plaça Major de Montblanc per donar el tret de sortida a una nova ‘Marxa de torxes’ en la qual es van mantenir les distàncies per complir les mesures de seguretat vigents.

ÀUDIO: La membre de l’Ateneu l’Empelt, Eulàlia Fernández, explica l’acte

Durant l’acte es va llegir el manifest feminista i es va recalcar la necessitat de lluitar per fer dels carrers un lloc més segur, sobretot durant la nit, així com la importància de poder-se expressar lliurament i mostrar sense prejudicis l’orientació sexual i la identitat de gènere.