Durant les celebracions del 8-M d’aquest diumenge a l’Espluga de Francolí es van presentar un total de sis cartells per reivindicar la figura de sis dones importants de la història i tornar a donar rellevància a les seves fites. Durant la jornada d’aquest dilluns s’han penjat pel municipi aquesta sèrie de cartells anomenats ‘El paper de les dones al llarg de la història’.

Les dones que hi surten representades són: La cantant, compositora i pianista nord-americana Nina Simone; la primera dona transsexual coneguda, Lily Elbe; la primera dona a viatjar a l’espai, Valentina Tereshkova; la model, escriptora i activista contra la mutilació genital femenina, Waris Dirie; la referent en estudis de gènere i sexualitat, Judit Butler i l’activista catalana Maria Mercé Marçal.

Aquestes dones i les seves històries es podran veure a partir d’aquest dilluns en les botigues i cartelleres de l’Espluga de Francolí i hi seran presents durant to el mes de març.