L’Espluga de Francolí ha commemorat el Dia Internacional de la Dona amb una taula rodona i una Jam Session aquest diumenge, 7 de febrer. Desenes de persones s’han apropat fins al Jardí dels Francolins per reivindicar la igualtat de gèneres i visibilitzar la dona en la societat.

Un dia abans del 8M, l’Espluga ha dut a terme una tertúlia on s’ha parlat de les traves del gènere i les dificultats o no, que tenen les dones a l’hora d’accedir un lloc de treball, pel fet de ser dones. El debat ha estat protagonitzat per la Mònica Martí, l’Aida Masagué, la Laura Aluja, l’Helena Molina, la Isabel Sales i la Rosa Sánchez.

ÀUDIO: Aida Morgades, regidora d’Igualtat de l’Espluga, parla sobre les ganes de realitzar més actes

Lectura del manifest (Imatge: Gerard Bosch)

Seguidament s’ha llegit el manifest i s’han presentat una sèrie de cartells que porten per títol ‘El paper de les dones al llarg de la història’. Aquests cartells es penjaran aquest dilluns dia 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, a les cartelleres i les botigues de l’Espluga de Francolí i estaran presents durant tot el mes de març.

ÀUDIO: Morgades explica que s’han seguit tots els protocols de la Covid-19

Per finalitzar l’acte s’ha celebrat una Jam Session amb les veus de les espluguines Mar Boqué Ríos i Júlia Valls Barraga. Qui també ha estat present en l’acte ha estat la geganta Spluc de l’Espluga de Francolí.