L’alliberament de peatges a l’AP-2 entre Vendrell i Lleida serà una realitat a partir de l’1 de setembre, quan finalitza la concessió. La bona notícia per a la ciutadania, però, no ho és tant per als ajuntaments de la Conca de Barberà per on transcorre l’autopista.

En total, són més de 360 mil euros el que els ajuntaments conquencs deixaran de rebre amb l’alliberament de l’autopista, segons ha pogut saber l’EFMR. La quantitat que deixaran de percebre els ajuntaments representa entre un 1,75% i un 5,25% del seu pressupost.

L’Ajuntament que més diners deixarà de rebre d’Abertis com a impost sobre béns immobles (IBI) pels quilòmetres d’autopista que transcorren pel seu terme i per la seva sortida de peatge al seu terme municipal és Montblanc. La xifra s’eleva fins als 165.000 euros. Això representa aproximadament un 1,72% del pressupost de l’Ajuntament.

El segon ajuntament més perjudicat serà el de l’Espluga de Francolí, amb 119.600 euros. Però sense dubte on més es notarà és als pobles petits. Vimbodí i Poblet per exemple rebia fins a 78.000 euros, una quantitat molt important per a les arques municipals d’un poble de la seva dimensió, a més representava el 5,22% del pressupost municipal.

En total, doncs, la xifra en conjunt de tots els ajuntaments ascendeix fins a 362.500 euros, a la qual caldria sumar la de Barberà de la Conca, que no ha facilitat la informació i també transcorre l’autopista.

L’autopista Ap-2 al seu pas per l’Espluga (Foto: Xavier Lozano)