El procés de vacunació està tenint alts i baixos durant les darreres setmanes, però cada cop són més les persones de la Conca de Barberà que estan vacunades. Amb les dades d’aquest diumenge, s’ha superat ja les 1.500 persones amb la primera dosi de la vacuna al cos, xifra que equival a un 8,96% del total de la població vacunable de la comarca. Una dada que situa encara lluny la immunitat de grup, però que suposa un creixement.

Pel que fa a la segona vacuna que atorga la immunitat plena, l’han rebuda ja 673 conquencs i conquenques, representant el 3,96% de la població vacunable de la comarca. Els usuaris de residències i els sanitaris ho estan pràcticament tots. De fet a les residències de la Conca de Barberà el 99,1% d’usuaris i personal ja han rebut la primera dosi i un 87,24% han rebut les dues dosis de la vacuna.

4 municipis, de fet, ja tenen més del 10% de la població amb la primera vacuna, en especial Blancafort que ha assolit el 15,4%, però també Vimbodí i Poblet amb un 12,7% de vacunats, Rocafort de Queralt amb 11,8% i Solivella amb un 10,3%. Amb dades d’aquest diumenge, la capital de la Conca de Barberà, Montblanc, té 6,2% de vacunats de la primera dosi i l’Espluga de Francolí un 6,8%.

A més a més, un 3,5% de conquencs o conquenques a qui s’ha ofert la vacuna l’han descartat. No tots, però, són antivacunes, ja que aquí també s’hi inclou aquells professionals de col·lectius essencials que recentment han superat la malaltia i persones amb contraindicacions.