El risc de rebrot ha tornat a l’alça aquesta última setmana a la Conca de Barberà. L’índex ha arribat a pujar fins als 580 punts igualant-se a dades de mitjans de gener. Tot i això, aquest dissabte les dades mostren el risc de rebrot als 509 punts, en comparació en la darrera setmana ha augmentat 341 punts més. A més, la velocitat de propagació del virus és la segona més alta de Catalunya, amb una taxa de 2,13.

Aquest augment es deu que el risc de rebrot s’ha disparat en dos municipis de la comarca. En concret a la capital de la Conca de Barberà, a Montblanc, el risc de rebrot s’ha situat als 1.100 punts, a una velocitat de transmissió de 2,59 i 26 casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims set dies i a Barberà de la Conca el risc de rebrot es troba als 1.621 punts amb una velocitat de reproducció d’1,71 però en nombres absoluts només 4 casos. Els altres municipis que tenen un risc alt de rebrot és l’Espluga de Francolí amb 139 punts i 3 positius els últims 7 dies, també Vilaverd amb 107 punts i un positiu.

Per altra banda, el nombre d’hospitalitzats es manté igual que la setmana passada amb 6 persones ingressades. La incidència de positius dels darrers catorze dies també ha augmentat. Finalment, les dades també mostren que la Conca de Barberà ja té 1.514 persones vacunades de la primera dosi. Tot i això, durant la darrera setmana només s’ha vacunat de la segona a dosis a 19 persones i ja hi ha un total de 669 persones immunes.