Un total de sis sol·licituds d’ajut per a instal·lar-se en una explotació agrària a la Conca de Barberà han sigut aprovats per Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Cal destacar que aquest projecte està dedicat a incentivar el desenvolupament de l’activitat agrària entre els més joves i ajudar a fer realitat els seus projectes.

A tota Catalunya  s’ha resolt favorablement un total de 232 expedients d’ajuts per un import total de més de 6,5 milions d’euros en forma de subvenció directa. Aquests ajuts s’emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Tot i les difícils circumstàncies de la convocatòria 2020 per la Covid-19, tenint en compte que justament el període per a presentar els projectes de viabilitat va coincidir amb l’inici de la pandèmia, i malgrat l’estat d’alarma, la reducció en el nombre de beneficiaris de l’ajut en relació amb l’any anterior és mínima, el que es tradueix en un bon impuls del món agrària entre la joventut.

L’objectiu dels ajuts del Contracte Global d’Explotació és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals, i socials de l’agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries, i d’assolir un desenvolupament rural sostenible.