La Congregació de la Sang de Montblanc ja prepara els actes de la Setmana Santa 2021, que estaran també marcats per la pandèmia de la Covid-19.

Després de suspendre tots els actes l’any passat, enguany es preveuen tirar endavant algunes activitats, tot i que l’acte principal, la processó del Divendres Sant, tampoc es podrà tirar endavant per complir amb les restriccions i mesures de seguretat.

Amb aquest escenari, la congregació treballa amb l’objectiu d’exposar els misteris de la Setmana Santa al carrer. Concretament, la idea que tenen és exposar-los al pàrquing de la plaça Catalunya, a tocar de Sant Marçal, on es pot fer un recorregut d’entrada i sortida, sempre que la situació sanitària ho permeti. També, per Divendres Sant, preveuen baixar el Sant Crist de Santa Maria i exposar-lo a l’altar de Sant Miquel, com és habitual. Enguany el Divendres Sant serà el 2 d’abril, just d’aquí un mes.

ÀUDIO: El president de la Congregació de la Sang, Carles Briansó, explica el format d’enguany

També s’està preparant la Setmana Santa Cultural, una setmana de xerrades prèvia als dies forts de Setmana Santa que es faran amb totes les mesures de seguretat a l’església de Sant Marçal, seu de la congregació. Enguany es farà amb un aforament limitat i amb les distàncies de seguretat. Tampoc realitzarà l’habitual processó de Dijous Sant la confraria del misteri de l’Oració de l’Hort.

La parròquia de Santa Maria, d’altra banda, mantindrà l’activitat litúrgica, sempre respectant les mesures de seguretat i amb algunes adaptacions. Ja l’any passat l’església no va cancel·lar els actes més destacats de la Setmana Santa a nivell litúrgic, que es van poder seguir en directe a través del Youtube de la parròquia i de Ràdio Montblanc.