El municipi s’avança un dia per iniciar les commemoracions del 8-M. El proper diumenge 7 de març el Jardí dels Francolins acollirà un acte totalment gratuït format per una  taula rodona amb 6 ponents i després es realitzarà una Jam Session amb veus femenines.

En concret, l’acte començarà a les 11 del matí amb una taula rodona on es parlarà de les traves del gènere i les dificultats o no, que tenen les dones a l’hora d’accedir un lloc de treball, pel fet de ser dones. El debat el protagonitzaran la Mònica Martí, l’Aida Masagué, la Laura Aluja, l’Helena Molina, la Isabel Sales i la Rosa Sánchez.

Seguidament hi haurà la lectura del manifest i la presentació d’una sèrie de cartells, que porten per títol ‘El paper de les dones al llarg de la història’. Aquests cartells es penjaran el dia 8 de Març a les cartelleres i les botigues de l’Espluga de Francolí i estaran presents durant tot el mes de març.  Per finalitzar l’acte hi haurà una Jam Session amb les veus de les espluguines Mar Boqué Ríos i Júlia Valls Barragan, amb la possibilitat que totes les que vulguin pujar a l’escenari a cantar ho puguin fer. 

Per participar en l’acte és necessari realitzar una inscripció prèvia a través d’aquest enllaç o apropar-se presencialment a l’Oficina de Turisme per reservar una entrada.