Els Amics dels Gegants de Montblanc han engegat els actes per commemorar els 40 anys de la recuperació de la mulassa de Montblanc. La colla va arrencar la commemoració aquest diumenge, just el dia que es complien els 40 anys, presentant el calendari d’activitats que han preparat.

Destaca la creació de la mulassa de goma, que els montblanquins i montblanquines podran reservar properament i comprar a partir de les festes de Sant Maties. Així, la mulassa se suma a la Cucafera i als Gegants i tindrà també la seva reproducció de goma per als més petits.

ÀUDIO: La regidora de festes de Montblanc, Judit Pere, destaca la creació de la mulassa de goma

Una quinzena de colles reunides, si la covid-19 ho permet

Per Sant Maties es durà a terme un acte de reconeixement dels impulsors de la recuperació de la Mulassa i dels seus portadors al llarg de quatre dècades. D’altra banda, els Amics dels Gegants preparen també la Trobada Gegantera que fan anualment, enguany dedicada a la mulassa, per al proper 16 de maig. Això sí, treballen en dos escenaris alternatius.

Idealment, la cita es desenvoluparia tal com es feia abans de la Covid amb una quinzena de colles d’arreu del territori. Ara bé, si la pandèmia no ho permet, realitzaran un espectacle fix a la plaça de Sant Francesc amb la Mulassa i altres elements del bestiari com a protagonistes.

DECLA: El president dels Amics dels Gegants de Montblanc, Ivan Besora, explica com serà l’acte del 16 de maig

L’última cita en el marc del 40è aniversari de la Mulassa tindria lloc al setembre amb la celebració del 33è Aplec Internacional, que enguany es realitzarà a l’Alguer i on la colla ha estat seleccionada per participar amb la mulassa i la mulasseta i també els Gegants Els Veguers.