El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la Conca de Barberà ha preparat diverses activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones, però ho farà en format virtual, per mantenir les mesures sanitàries vigents.

S’han programat cinc tallers de temàtiques diferents que es duran a terme del 8 al 22 de març: El mateix 8 de març es farà lectura del manifest i un taller de reflexions al voltant de la importància de les cures; El dimarts 9 de març hi haurà un taller d’emprenedoria i lideratge femení; El dimecres 10 de març és dura a terme un taller amb eines, recursos i estratègies per combatre la desigualtat; El 17 de maç estarà dedicat a com aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones; Finalment els dies 15 i 22 es parlarà de com educar en la igualtat de gènere.

Tots els tallers començaran a les 6 de la tarda i per participar-hi és necessari apuntar-se de forma prèvia al següent enllaç: http://www.concadebarbera.cat/siad/inscripcions.

Fotografies, escrits i dibuixos per commemorar la data

A part dels tallers, també s’anima a la població a participar en diverses activitats. La primera d’elles serà un recull d’imatges anomenat ‘Fotografia la igualtat!’. Es tracta de fer una fotografia en color o en blanc i negre que representi la distribució equitativa de les responsabilitats domèstiques entre les persones membres de la llar. Aquesta fotografia s’ha d’enviar per correu electrònic o WhatsApp a alguna de les associacions de dones de la Conca de Barberà de l’1 al 7 de març i amb totes les fotografies rebudes es crearà una exposició virtual. 

En segon lloc es realitzarà el recull ‘Escriu per la igualtat’, on els participants han d’enviar textos inèdits i originals de fins a 420 caràcters on aparegui la paraula ‘DONA’. Les persones interessades a participar-hi l’han de signar amb un pseudònim i l’han d’enviar a igualtatconca@gmail.com en format PDF de l’1 al 29 de març.

L’últim recull s’anomena ‘Dibuixem la igualtat’ i està dirigit a l’alumnat de cicle superior de primària (5è i 6è) i ESO dels centres educatius de la Conca de Barberà perquè plasmin, en un dibuix, la igualtat, els estereotips i els rols de gènere. Dels dibuixos rebuts se’n realitzarà una exposició virtual. Entre els textos rebuts i els dibuixos confeccionats es triarà un de cada per crear el punt de llibre que el SIAD edita per Sant Jordi.