Plaça Major de Montblanc (Imatge: Jordina Moix)

La situació de la restauració a la Conca de Barberà és crítica. Així ho ha dit el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca, Josep Ramon Guiu, que ha criticat les mesures del govern per frenar la Covid-19.

En una entrevista a Ràdio Montblanc, Guiu ha explicat que el confinament permitral comarcal està portant al límit els negocis de la comarca, sobretot els establiments que es troben als municipis més petits de la comarca. “Nosaltres vivim del turisme, no només de la gent de la Conca”, assegura, i s’ha mostrat mol crític amb les mesures del Govern. “No entenem les mesures, ens està ofegant a les comarques d’interior amb municipis petits. No hi ha suficient volum de gent a la comarca per poder subsistir. Ens està fent molt mal”.

ÀUDIO: El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca, Josep Ramon Guiu, critica les mesures del Govern

Guiu assegura que esperava que aquest divendres, quan s’han anunciat noves mesures, arribaria ja un confinament més ampli, a nivell provincial. Assegura que “als pobles petits, on la gent pot venir a respirar, no s’hi pot anar pel confinament comarcal”.

Des de l’Associació alerten que ja es va perdre la Setmana Santa de l’any passat, un dels moments de l’any més bons pel turisme a la comarca, i temen que enguany passi el mateix. Reclamen que s’obri la comarca per poder acollir més clients i que els negocis comencin “a sortir del pou”.