L’Ajuntament de Pontils aposta pel repoblament amb l’adaptació de l’antic rectorat per convertir-lo en dos o tres pisos de lloguers socials per a parelles amb fills que vulguin instal·lar-se al municipi.

L’edifici situat al carrer Freginal, al costat de l’església parroquial, consta de tres plantes i un pati a l’interior de l’immoble i ha sigut una donació de l’Arquebisbat de Tarragona a canvi de què la reforma comporti un petit espai per l’Església durant els pròxims anys.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Pontils, Sara Janer, explica com s’ha gestionat el tracte amb l’Arquebisbat

En un inici, l’Ajuntament va apostar per comprar l’edifici i l’Arquebisbat va oferir una concessió, que el consistori no veia viable, ja que les reformes a l’immoble es perdrien en cas d’acabar-se el tracte. Finalment ambdues entitats van acordar una donació a canvi de l’espai comentat.

Un projecte que s’espera que es pugui iniciar durant els anys 2022 i 2023, però que actualment consta només amb la redacció d’una memòria a la recerca d’ajuts per cobrir el cost que augmenta a uns 350.000 euros, uns 140.000 per planta. Per aconseguir el pressupost necessari, Pontils es presentarà als ajuts d’habitatges en pobles petits, així com al Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOIS), on es va presentar com una rehabilitació.

Pontils no pot oferir pisos de lloguer als interessats

Aquesta és una mesura que l’Ajuntament vol prendre arran d’haver hagut de declinar diverses peticions per viure al municipi, ja que no hi havia cases o pisos disponibles pels interessats. D’aquesta manera Pontils vol donar vida al municipi i sortida a un edifici que actualment està en desús.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Pontils, Sara Janer, explica que hi ha una demanda creixent per viure al municipi