El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar aquest dimecres, de manera provisional, la modificació de les bases per la concessió de subvencions a entitats culturals i educatives de la vila.

El nou redactat inclou com a criteri que aquelles entitats que presentin factures amb despesa a comerços i empreses de Montblanc o la Conca, tindran més punts per aconseguir la subvenció. Concretament, si el 50% de les despeses presentades és a comerços de la vila, tindran 10 punts, i si és el 100% de les factures, tindran 20 punts. Un cop presentades i justificades totes les factures, aquest compromís determinarà la quantitat econòmica de la subvenció. L’objectiu és incentivar la despesa a l’empresariat local que està patint els efectes de la crisi de la Covid-19.

ÀUDIO: La regidora de comerç, Carme Pallàs, argumenta la importància d’aquest projecte en un moment com l’actual

El ple aprova diversos aspectes urbanístics

El ple de l’Ajuntament de Montblanc també va aprovar provisionalment la modificació del pla general en un terreny entre el camp de futbol i la residència. L’objectiu és que s’hi puguin ampliar les instal·lacions esportives i també facilitar la construcció d’un edifici de pisos per a lloguer social. També es va aprovar una modificació del PERIH de Montblanc a la zona del raval de Santa Anna amb la supressió de la clau de protecció a l’immoble número 35.

També es va donar comptes del període mig de pagament de factures del consistori, que les darreres setmanes s’ha demorat fins als 100 dies per problemes amb un nou programa de comptabilitat. Finalment, el ple també va aprovar una moció de suport a Pablo Hasél i una sobre l’amnistia, amb els vots favorables de l’equip de govern i de Junts per Montblanc, i el vot en contra del PSC.