La depuradora d’aquesta pedania de Vallverd no ha entrat mai en funcionament tot i que l’estació es va construir durant l’anterior mandat polític. Això és a causa que no compta amb les obligacions fixades en el Pla de Sanejament de Catalunya i això no permet connectar-la al sistema de sanejament de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Entre altres, l’estació depuradora no compta amb: Equips elèctrics, plans d’emergència i de riscos laborals, xarxa d’aigua potable, una reixa de tancament perimetral, un camí d’accés i la urbanització de l’entorn, sistema d’alarma, mitjans de protecció contra incendis, punt d’enllumenat exterior i quadre elèctric de l’edifici, així com diferents certificats i informes que ha d’aportar el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Per tal de posar-la en marxa s’ha previst un pressupost de 20.000 euros per fer les obres necessàries i s’ha començat a treballar des del Consell Comarcal per solucionar les mancances tècniques corresponents. Cal remarcar que actualment, les aigües grises de mig centenar de veïns que viuen en aquesta pedania es llença sense filtre al riu de Vallverd.