El municipi de Senan ha passat a formar part de la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), una associació nascuda per desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible i assessorar els municipis que es trobin en aquesta situació.

Amb la creació d’aquesta associació es vol dotar als municipis d’eines per desenvolupar-se i lluitar en diversos àmbits com la protecció del medi ambient, l’habitatge i la distribució de l’energia, entre d’altres. L’AMEP permetrà als municipis integrants treballar plegats i intercanviar coneixement i experiències així com realitzar accions conjuntes.

Les quatre línies estratègiques definides en el pla d’actuació són: impulsar la gestió administrativa  de l’entitat; definir el seu model de governança; promoure la incorporació de més municipis i  entitats, com també la difusió de l’AMEP entre la ciutadania, els agents socials econòmics i les  administracions.

L’acte de constitució es va celebrar ahir en format online i va integrar 4 entitats i 74 municipis, entre els quals Senan és l’únic de la Conca de Barberà. Es van constituir l’Associació, aprovar els Estatuts i designats els municipis i entitats que ocuparan els càrrecs principals.