Els nous municipis que formen part del projecte d’abastament d’aigua ja han aprovat el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal per tirar endavant les obres. Era un pas necessari per regular l’execució del projecte de connexió amb el Consorci d’Aigües de Tarragona.

Concretament, han aprovat els convenis als respectius plenaris els municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb.

Un projecte de quasi 12 milions d’euros

El conveni detalla que el projecte s’executarà en tres fases. La primera preveu l’extensió de la xarxa d’abastament d’aigua del CAT fins a Forès i té un pressupost de 4.236.000 €. La segona fase preveu portar l’aigua des de Forès fins a Conesa i Santa Coloma de Queralt i té un pressupost de 2.815.000 €. L’última fase contempla portar l’aigua als restants municipis i té un pressupost de 2.731.000 €. Ara, l’Agència Catalana de l’Aigua ja ha publicat les bases per a la subvenció de la segona fase.

En total, doncs, el projecte puja a un 11.730.000 € que es finançaran amb els ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Diputació de Tarragona i dels ajuntaments implicats. Els ajuntaments implicats aportaran 785.000 €, i la resta la Diputació de Tarragona i l’Agència Catalana de l’Aigua, que ja ha concedit un ajut inicial de 3.127.000 € per a la primera fase del projecte.

Per altra part, la Diputació de Tarragona prestarà l’assistència tècnica a les tres fases del projecte a banda de col·laborar econòmicament en cada fase del projecte, i el Consell Comarcal coordinarà l’execució de tot el projecte.