L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà presentaran al Ple Municipal d’aquest dijous el nou Pla Local de Joventut que tindrà vigència fins al 2024. Un Pla enfocat a la situació actual, però també al futur i que té com a punts destacats millorar la qualitat de vida dels joves en l’àmbit rural, satisfer les seves necessitats i transformar les seves realitats.

Gran part d’aquest projecte neix després de realitzar una diagnosi entre una seixantena de joves del municipi, que a través d’una enquesta han emès la seva opinió sobre temes molt diversos com el treball, el benestar, el desig de seguir vivint al municipi i els seus plans de futur. Una de les dades més destacades en aquest sentit és que més d’un 80% dels enquestats desitja quedar-se a viure a l’Espluga, sempre que tinguin feina a la zona.

ÀUDIO: La tècnica de Joventut de l’Oficina Jove de la Conca, Estel Bové, destaca aquesta particularitat

La vida professional i la salut, altres eixos vitals

Altres objectius vitals en els quals es vol treballar són l’orientació professional i educativa i la salut. Cal destacar en aquest sentit que es preveu crear un Consell de Joves per conèixer les seves opinions de primera mà i generar, de forma conjunta, activitats dedicades a satisfer les seves necessitats.

ÀUDIO: La regidora de Ciutadania de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, destaca la importància d’aquests eixos

Un Pla de Joventut amb una vigència de quatre anys amb el qual es vol treballar, de forma immediata, temes relacionats amb la Covid-19 i la necessitat dels joves de continuar fent vida pública amb totes les mesures de seguretat i de cara a un futur temes relacionats amb la salut, l’arrelament i la importància de la feina i els estudis.