Les obres que des de finals de gener es realitzen tant a la Casa de l’Ermita com a la casa d’acollida continuen a bon ritme. D’una banda, s’està construint una casa d’acollida a mà esquerra del santuari, que ocuparà part de l’espai on hi havia l’antic monestir de frares dominics fins a l’any 1835 i que després es va convertir en la rectoria de la parròquia. Finalment l’edifici va ser enderrocat i ara l’associació treballa, juntament amb l’Arquebisbat de Tarragona, que ha cedit temporalment l’espai, per crear un lloc d’interès públic.

Fa temps que des de l’ajuntament de Pontils es treballa en aquest projecte, ja s’ha realitzat la formació de soleres i fonaments de parets i la coberta i la llosa de la mateixa zona per començar a donar estructura a l’edifici. L’actual fase consisteix a acabar la construcció bàsica de la casa d’acollida arribant a tancar portes i finestres, juntament amb tota la construcció de fonaments.

La finalitat de l’edifici és crear un espai ampli i suficient per acollir activitats de grups com escoles, excursionistes, associacions, etc… Un finançament que ha anat a càrrec de l’ajuntament de Pontils i la Diputació de Tarragona.

Recuperació de la casa de l’Ermità

A mà dreta de la façana del santuari de Sant Magí, s’hi troba una antiga casa, en la qual s’hi treballa per arreglar les bigues i l’estructura que van quedar malmeses per culpa d’un incendi als anys 90.

Fa dos anys que des de l’associació d’Amics de Sant Magí es treballa per recuperar l’edifici de forma íntegra. En l’última actuació que s’està realitzant es preveu la demolició del segon forjat i la seva construcció de nou, la substitució de bigues i encadellats i l’aixecament de les parets per poder posar les bigues de la teulada. Un projecte que es troba en fase d’espera per falta de recursos econòmics.