A partir d’aquest mes de febrer i fins al maig els espluguins i espluguines podran gaudir de fins a 8 activitats gratuïtes per fomentar l’esporta a l’aire lliure. La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí juntament amb l’empresa Drac Actiu organitzen per primera vegada un cicle d’activitats esportives per fomentar la pràctica d’esport i hàbits saludables per a totes les franges d’edat de població.

ÀUDIO: La regidora d’Esports de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, explica la importància de fomentar aquestes activitats

Les activitats, que es realitzaran els diumenges, seran variades, des del senderisme interpretatiu fins a la marxa nòrdica i també activitats d’orientació i estaran dedicades a quatre sectors de la població: per a famílies, per a persones adultes a partir de 18 anys, per majors de 64 anys i per joves d’entre 13 i 18 anys.

El cicle d’activitats esportives també permet donar a conèixer els itineraris saludables que transcorren per l’entorn de l’Espluga de Francolí, una iniciativa que es va començar durant el darrer mandat per part de l’antic grup de govern. Actualment les rutes es troben degudament senyalitzats gràcies a l’àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà després d’haver perdut part de la seva senyalització durant la riuada de l’octubre de 2019.

ÀUDIO: La regidora de turisme de l’Espluga de Francolí, Laura Poblet, destaca la importància dels itineraris

8 activitats per diferents sectors d’edat

Les activitats es distribuiran de la següent manera: el diumenge 21 de febrer i 18 d’abril les famílies amb infants realitzaran d’una activitat d’orientació; el 28 de febrer i 28 de març les persones d’entre 19 i 64 anys podran participar en una ruta de marxa nòrdica i senderisme interpretatiu; els diumenges 21 d’abril i 16 de maig serà el torn dels majors de 64 anys també amb una ruta de marxa nòrdica; finalment els joves d’entre 13 i 18 anys podran fer una activitat d’orientació amb GPS els diumenges 25 d’abril i 23 de maig.

Les inscripcions es faran directament a Drac Actiu, a través del telèfon 660 750 531 o de l’adreça de correu info@dracactiu.com. A través de les xarxes socials de Drac Actiu es dirà una setmana abans de cada activitat el nombre de persones que es poden inscriure, ja que cada activitat compta amb grups diferents.