La importància de la tecnologia creix any rere any i aquestes xifres es veuen fàcilment reflectides al dia a dia. Un dels exemples és el servei d’assistència informàtica que ofereix el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el qual s’ha incrementat en un 82,5% durant l’any 2020. Comparat amb les xifres anteriors, el servei ha atès 845 assistències més, pujant a un total de 1869.

Montblanc és el municipi que més assistències ha requerit, un total de 1013, un 489% més que l’any anterior; seguit de Santa Coloma de Queralt, amb 147 assistències, un 119,7% més; i Blancafort, amb 83 assistències, un 118,4% més. Els municipis que menys assistències informàtiques han sol·licitat són Forès i Passanant i Belltall, amb 3; Savallà del Comtat i Llorac, amb 11; i Sarral i Pontils amb 14.

Augmenta també un 27% les assistències urbanístiques

Un altre servei que ha patit un increment importat ha estat el d’assistència urbanística, també oferir pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà, oferint assessorament i participació, personal tècnic, ajuda en els expedients de concessió o emissió d’informes relatius als diferents aspectes relacionats amb edificacions, entre d’altres.

Durant el 2020, es va treballar en un total de 5.904 actuacions tècniques urbanístiques, una xifra que va suposar un 27% més respecte a l’any anterior. En aquest sentit, es van fer 842 visites d’obra, 1.417 informes de llicència urbanística i 2.315 consultes urbanístiques, segons es desprèn de l’informe de gestió del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Aquestes dades impliquen que els tècnics d’aquest servei han dedicat 4.828 hores als projectes impulsats, un 30% més que el 2019.

D’altra banda, el consell Comarcal de la Conca de Barberà també presta serveis, a sol·licitud dels ajuntaments, d’assistència tècnica en la redacció de projectes tècnics i direcció d’obres, entre altres. En aquest sentit, els tècnics van realitzar un total de 147 assistències tècniques al global dels ajuntaments de la comarca durant el 2020.