L’expansió del coronavirus s’està contenint a la Conca de Barberà tot i tenir alts i baixos durant la darrera setmana. Les dades publicades pel Departament de Salut mostren un risc de rebrot més alt que la setmana passada, però aquest risc es concentra només en 3 municipis de la comarca.

L’Espluga de Francolí amb un risc de rebrot de 393 punts, Santa Coloma de Queralt amb 489 punts i Barberà de la Conca amb 202 punts són els tres únics municipis de la comarca que tenen un risc alt de rebrot. Aquestes dades es reflecteixen que aquest dissabte la comarca té un risc de rebrot de 248 punts, però la incidència acumulada a 14 dies només és de 132, la xifra més bona en els últims dos mesos.

En nombres absoluts la Conca de Barberà ha registrat 10 casos positius de coronavirus durant els darrers 7 dies i 4 persones s’han hagut d’ingressar en un hospital a causa del virus. La dada més negativa d’aquesta setmana és la velocitat de reproducció de la malaltia que és d’1,84.

El número total de vacunats a la comarca amb la primera dosi es troba en 729 i 486 conquencs i conquenques ja han rebut la segona dosi. De fet els residents i personal sanitari de la Residència Montblanc, la Residència Nostra Senyora del Carme de Santa Coloma de Queralt i la Residència Jaume I de l’Espluga de Francolí ja han completat el procés de vacunació contra la Covid-19 amb l’administració de la segona dosis de la vacuna. Aquest dissabte serà el torn de la residència Conca de Barberà de Montblanc.