Font Baixa és una revista publicada a Rocafort de Queralt entre els anys 1992 i 2011 i que recull informació local del municipi en els seus 35 números, els quals seran digitalitzats durant els pròxims mesos per l’Arxiu de la Conca de Barberà, per penjar-los al portal XAC de Premsa de la Generalitat i puguin ser d’aquesta manera consultats per tothom.

Entre els seus continguts, a banda de l’estricta informació local, s’hi poden trobar les dades relatives al moviment demogràfic i a la meteorologia, entrevistes i altres col·laboracions de particulars i d’associacions del poble, entre d’altres.

Després d’un estudi realitzat durant el 2020, l’Arxiu Comarcal ha contrastat que s’han realitzat consultes online al portal XAC Premsa a més de 15.600 pàgines disponibles. El director de l’Arxiu, Josep M. Porta i Balenyà, assegura per aquest motiu que “és del tot necessari promoure la digitalització d’aquest tipus de documents per fer-los accessibles a la ciutadania, ja que la premsa aporta una informació complementaria a la documentació oficial”.

En aquest sentit doncs, el que fou el president de l’Associació Cultural Revista Font de Baix, Valentí Gual Vilà, ha signat un conveni de col·laboració per a la difusió a la Xarxa la revista Font de Baix. A més a més, ha cedit a l’Arxiu una col·lecció de la revista per a facilitar les tasques de digitalització de la d’aquesta.