Aquest passat dilluns es va realitzar un canvi en el paquet de restriccions contra la Covid-19 que oferia, entre altres millores, la reobertura a un 30% dels gimnasos i d’activitats dirigides amb grups de màxim 6 persones. Tot i aquests canvis, l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga de Francolí continua sense poder obrir les seves portes al públic i realitzant classes virtuals.

El motiu que prohibeix aquesta reobertura és que es tracta d’un centre privat i la Generalitat no contempla que reprengui les seves activitats amb normalitat, situació en la qual es troben unes 700 escoles a tota Catalunya. En aquest sentit, únicament les escoles de dansa autoritzades poden oferir de nou classes presencials. En total, a tota Catalunya hi ha 64 escoles que gaudeixen d’aquest requisit gràcies, sobretot, a la seva condició arquitectònica.

ÀUDIO: La directora de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga, Jèssica Estadella, destaca la situació en què es troba l’escola a causa del confinament

Des del col·lectiu de Professors i Centres Privats de Dansa de Catalunya, reclamen un tracte igualitari per totes les escoles de dansa, ja que ofereixen el mateix servei i oportunitats als alumnes que una escola autoritzada. Per aquest motiu s’estan realitzant diverses manifestacions, com la viscuda el passat dissabte 6 de gener al centre de Tarragona, on l’escola de dansa de l’Espluga hi era present.

Classes virtuals i ensenyaments de dansa

Per tal de reinventar-se aquests últims mesos, l’Escola de Dansa del Casal ofereix classes virtuals als seus alumnes per continuar la seva formació i com a novetat s’està realitzant un dossier focalitzat en el món de la dansa i es dedica una petita secció de la classe a donar a conèixer ballarins, autors, ballets i altres eixos piramidals del món de la dansa.

ÀUDIO: Jèssica Estadella descriu com s’ha renovat l’escola de Dansa del Casal per fer front a les classes virtuals