La pandèmia ha fet replantejar i reorganitzar molts fets quotidians, com l’ús de mascaretes, gel hidroalcohòlic o l’adaptació d’espais a les noves mesures de seguretat. Per tot això, ajuntaments com el de l’Espluga de Francolí han hagut d’invertir una partida per adaptar-se a la nova situació.

En total, durant tot el 2020, el consistori espluguí va invertir 12.600 a adequar el personal i els serveis municipals amb mascaretes quirúrgiques i FFP2, guants, sortidors de gel hidroalcohòlic i mampares. A més, el pressupost inclou també l’adaptació d’espais municipals per complir els aforaments dictats pel PROCICAT, com és el cas del Casalet, el Teatre del Casal o els pavellons de l’Espluga.

ÀUDIO: La regidora de Ciutadania de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, destaca quina ha sigut la inversió

Més de 38 milions d’euros de despesa a tota Catalunya

Segons un estudi elaborat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), els ajuntaments de Catalunya han hagut de fer front a una despesa extraordinària de 67,87 euros per habitant a causa de la crisi de la Covid-19 durant el 2020. L’estudi ha estat elaborat a partir de la informació proporcionada per uns 200 ajuntaments d’arreu del país, que han declarat més de 38 milions d’euros de despeses extraordinàries a les quals han hagut de fer front arran de la pandèmia.