La Fiscalia demana 6 anys i 6 mesos de presó per un jove de la Conca de Barberà acusat de participar en les protestes contra la sentència durant l’octubre de 2019 a Tarragona. El processat afronta més de sis anys de presó per suposats delictes de desordres públics, atemptat contra els agents de l’autoritat i danys.

En l’escrit d’acusació al qual ha tingut accés l’ACN s’explica que els fets van passar el 17 d’octubre de 2019 durant la tercera nit d’aldarulls arran de la sentència del procés a la capital de la província. Segons ha pogut saber l’EFMR, un dels diversos acusats és un jove veí de la Conca de Barberà.

L’acusat de la comarca afronta 2 anys i tres mesos per un delicte de desordres públics2 anys de presó per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat i 2 anys i tres mesos per un delicte de danys per provocar un incendi, a més d’una indemnització de 3.040 euros a la concessionària de la brossa de Tarragona per cremar un contenidor, segons ha avançat l’ACN.

Nit del 17 d’octubre de 2019 (Imatge: TAC12)

Nit d’aldarulls a Tarragona contra la sentència

Segons Fiscalia, el dia 17 d’octubre a les nou del vespre un miler de persones es van aplegar davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona i van tallar el trànsit de la plaça Imperial Tarraco. Tot i això, els fets van succeir després cap a dos quarts d’onze quan la Fiscalia explica que l’acusat duia la cara tapada i va moure contenidors per formar barricades conjuntament amb una vintena de persones més a la Rambla Nova. Davant d’aquestes barricades i l’arribada de diverses furgonetes policials als manifestants van fugir cap al carrer Soler i allà dos mossos de paisà els van interceptar. Els manifestants, però, van agafar pedres d’uns sacs de runa propers i els van llançar contra els agents. Amb això els policies van poder esquivar les pedres i detenir el jove de la Conca de Barberà al carrer Doctor Zamenhoff, a qui van trobar un encenedor, segons l’ANC al qual ha tingut accés a l’escrit d’acusació.

El veí de la comarca no és l’únic acusat del cas, ja que 4 persones més que van ser detingudes han estat processades. Els acusats afronten entre 4 anys i mig i 6 anys de presó. El cas es jutjarà en els pròxims mesos a l’Audiència de Tarragona.