Esquerra Republicana de Catalunya ha reunit aquest dimarts a Montblanc els alcaldes de Tarragona i Lleida per reivindicar la connectivitat entre les dues ciutats. Els republicans diuen que en 200 dies s’alliberarà l’AP-2 i això suposarà una oportunitat per la connexió entre els dos territoris. Asseguren, també, que l’arribada de l’A-27 i la connexió també amb l’eix diagonal unirà 25 comarques i 1 milió 900 mil persones.

Des de la rotonda de la C-14, que enllaçarà l’A-27 amb l’AP-2, els republicans han reclamat una planificació estratègica per quan l’autovia arribi a Montblanc. Diuen que és una oportunitat, però també una amenaça si no es planifica com toca i es treballa per l’arribada d’empreses amb valor afegit. Així ho ha dit la candidata d’ERC per Tarragona, Raquel Sans, que assegura que “estarem molt atents, volem una planificació que no faci arribar a la Conca de Barberà productes sense valor afegit”.

ÀUDIO: La candidata d’ERC per Tarragona, Raquel Sans, reivindica una planificació estratègica per la connexió de l’A-27 a Montblanc

Esquerra ha reivindicat el poder municipalista del partit i els canvis que, asseguren, han suposat la seva arribada als governs de Tarragona i Lleida. També han posat en valor la connexió a nivell econòmic, però també cultural, que suposarà l’A-27. Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, assegura que “l’autovia connectarà Lleida amb el Port de Tarragona. Unirà la producció agrària de Lleida amb la mirada al mar de Tarragona. Però també un eix que ofereix una alternativa al turisme de qualitat”.

D’altra banda, la candidata dels republicans per Lleida, Marta Vilalta, assegura que “durant massa temps Tarragona i Lleida ens hem donat l’esquena, hem de treballar plegats”.

ÀUDIO: La candidata d’ERC a Lleida, Marta Vilalta, reclama una unió entre les dues demarcacions

A l’acte hi han participat el president i presidenta de les Diputacions de Lleida i Tarragona, les candidates republicanes per les dues demarcacions, així com el regidor a Barcelona i diputat al Parlament, Ernest Maragall. També hi han participat alcaldes i alcaldesses i regidor i regidores d’ERC a la Conca de Barberà.